Måling: EU-kritiske AfD overhaler tyske socialdemokrater

SPD-tilhængeres reaktion på valgnatten i september afspejler valgresultatet. Valget blev en lussing, og faldet er fortsat, hvis man skal tro en Bild-måling, der gør SPD til landets tredjestørste parti efter det EU- og indvandringskritiske AfD. (Foto: Foto: Wolfgang Kumm/arkiv/AFP)

De tyske socialdemokraters krise fortsætter, og partiet overhales i måling af EU-kritikere.

Det indvandrings- og EU-kritiske parti Alternative für Deutschland (AfD) overhaler i en meningsmåling for den tyske tabloidavis Bild det socialdemokratiske SPD.

Det er førte gang nogensinde, at AfD står til en større vælgeropbakning end SPD, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Mens SPD står til opbakning fra 15,5 procent af vælgerne, er AfD gået frem og støttes ifølge målingen af 16 procent af vælgerne. Dermed er forskellen inden for den statistiske usikkerhed.

Målingen laves hver uge og viser en svag fremgang til kansler Angela Merkels konservative parti, CDU.

Det er ikke ligegyldigt, hvordan medlemmerne af SPD reagerer på målingen, der er kommet ud mandag. Tirsdag skal de i en urafstemning tage stilling til, om partiet skal gå i regering.

Op til sidste valg bestod regeringen af SPD og CDU samt CDU's søsterparti i delstaten Bayern, CSU.

Alle tre partier gik tilbage ved valget i september. Derfor erklærede daværende SPD-formand Martin Schulz, at partiet ville være i opposition i næste valgperiode.

Da kansler Angela Merkel ikke kunne nå til enighed med de øvrige partier om en flertalsregering, trådte SPD dog ind i forhandlinger om en ny koalitionsregering.

Efter de forhandlinger er Martin Schulz trådt tilbage. Men parterne er nået til en aftale, som SPD-medlemmerne skal tage stilling til.

/ritzau/