Løkke nøler: Holder ansatte i uvished i måneder

Løkke vil endnu ikke gå detaljer med, hvilke arbejdspladser der kan sendes til provinsen. (Foto: Foto: Scanpix Denmark )

Regeringen vil etablere "flere tusinde" arbejdspladser i provinsen. Løkke vil ikke gå detaljer med hvilke. Ansatte kan først til december får at vide, hvilke arbejdspladser, der kan sendes til provinsen.

Først til december får befolkningen svar på, hvilke arbejdspladser regeringen vil udflytte eller etablere i provinsen.

Det står klart, efter at statsministeren mødte den ventende presse uden for Folketingssalen efter åbningstalen i Folketinget tirsdag.

I talen fastslog statsministeren for første gang, at regeringen i næste runde vil etablere "flere tusinde" arbejdspladser ude i landet

På spørgsmålet om, hvilke arbejdspladser der bliver tale om, siger Løkke:

- Jeg ser en stribe af forskellige muligheder. Men det lægger vi frem i vores forslag til december, siger Lars Løkke Rasmussen.

I forbindelse med den første udflytningsrunde af 3900 arbejdspladser løb regeringen ind i flere problemer.

Blandt andet måtte man efter protester opgive at udflytte Dansk Institut for Internationale Studier, Diis, fra København til Aarhus.

En lang række organisationer pegede på, at en udflytning af Diis ville have negative konsekvenser, når det gælder samarbejde omkring vidensdeling og sparring samt deltagelse i instituttets arrangementer.

Ni tidligere udenrigsministre fra fem forskellige partier advarede også mod udflytningen.

Sagen blev set som en advarsel om, at der er en grænse for, hvor mange arbejdspladser der kan flyttes ud af hovedstaden. Ganske enkelt, fordi det fagligt og økonomisk kan koste for meget at flytte bestemte arbejdspladser.

Selv om statsministeren ikke vil gå i detaljer, så var der måske et lille hint i talen. Løkke siger nemlig ikke klart, at regeringen vil "udflytte" statslige arbejdspladser.

Han siger, at regeringen vil "etablere" arbejdspladser ude i landet.

Det kan betyde, at en del af arbejdspladserne vil være nye. De kan eksempelvis blive skabt som del af det forsvarsforlig, som et flertal i Folketinget skal enes om inden jul.

Løkke brugte åbningstalen til igen at fastslå, at regeringen vil give forsvaret et "substantielt løft" i form af flere penge til blandt andet at imødegå cybertrusler og truslerne fra Rusland.

De vil betyde flere arbejdspladser i Forsvaret, som så kan placeres ude i landet.

Før sommer besluttede regeringen desuden at nedlægge Skat efter en stribe skandaler. I stedet vil regeringen etablere syv nye styrelser, som bliver placeret på blandt andet Fyn og i Jylland.

De kan også indgå i den kommende udflytningsrunde, som bliver præsenteret i detaljer til december.

/ritzau/