Langtidsledig? Så skal du bo her!

Arkivfoto. Mariagerfjord Kommune følger allerede nogle af de anbefalinger, som Carsten Koch- udvalget kom med tirsdag. (Foto: Foto: HOUGAARD NIELS Polfoto)

Et særligt samarbejde mellem a-kasser og og jobcenter viser gode resultater i Nordjylland.

Samarbejde giver færre langtidsledige. Det viser erfaringerne fra en nordjysk kommune, hvor jobcenter og a-kasser har dannet fælles front. Det skriver DR Nordjylland.

I Mariagerfjord Kommune har samarbejdet betydet, at de ledige får bedre hjælp. Det siger Michael Tideman, arbejdsmarkedschef i Mariagerfjord Kommune.

- A-kasserne her en faglig viden og branchekendskab, som ligger ud over det jobcentrene selv har, siger han.

Samarbejdet mellem kommunens jobcenter og a-kasserne betyder også, at de hurtigt kan hjælpe de ledige. Og det giver ifølge arbejdsmarkedschefen gode resultater.

- Det betyder, at vi fra første ledighedsdag står sammen på tværs af a-kasse og jobcenter, i forhold til hvilken indsats, der skal sættes i gang, siger han til DR Nordjylland

Mariagerfjord Kommune følger dermed allerede nogle af de anbefalinger, som Carsten Koch- udvalget kom med tirsdag.

Udvalget har nemlig blandt andet fokuseret på et øget samarbejde mellem jobcenter og a-kasse samt på en øget indsats det første halve år.

Carsten Koch udvalgets betænkning indeholder 39 punkter. Punkterne vil fungere som anbefalinger ved forårets beskæftigelsesreform.