Landsholdsstjerne døjer med speciel lidelse: "Det er svært at beskrive"

Sport
Thomas Delaney skiftede i sidste uge fra Werder Bremen til Borussia Dortmund i den tyske bundesliga. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Det er ikke altid lige nemt for den danske VM-spiller, Thomas Delaney. Han er farveblind.

Det er, når det går hurtigt, og folk er i periferien, at fodboldspilleren Thomas Delaney har problemer.

Det fortæller han til DR.

Han er, som i omegnen af 100.000 andre danske mænd, farveblind og kan være udfordret, når det danske landshold spiller hjemmekampe i røde bluser og modstanderen så møder op i grønne bluser.

Det gjorde sig gældende, da Danmark lørdag mødte Mexico i træningskamp forud for det forestående VM i Rusland.

- Når folk står ved siden af hinanden, er det intet problem at se forskel, men når det går hurtigt, og folk er i periferien, så kan det være lidt svært. Det er svært at beskrive, hvordan det ser ud. Det er som forskellige nuancer af samme farve. Normalt spiller man også i forskellige shorts, men det gjorde vi ikke, så det blev endnu sværere, siger Thomas Delaney til DR.

At Thomas Delaney er rødgrøn-farveblind gav dog ikke de store problemer for hverken Danmark eller den nyslåede Dortmund-spiller.

Danmark vandt 2-0 på mål af Yussuf Poulsen og Christian Eriksen, mens Thomas Delaney af fodboldeksperterne fik gode karakterer og således virker skarp inden afrejsen til Rusland.

TV 2-eksperten Flemming Toft skrev blandt andet om Thomas Delaney: "... hold op, hvor har han stor indflydelse og betydning".