Landmanden Bo er 100 procent invalid efter fald på job: Får ingen erstatning

Skaden skete, da Bo Hansen faldt 2,5 meter ned på betongulv på arbejdet. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix Ritzau/arkiv)

Ifølge hospitalet og kommunen har Bo Hansen mistet 100 procent af sin arbejdsevne efter et fald på jobbet. Forsikringsselskabet siger dog, at hans méngrad kun er på fem procent, og derfor kan han ikke få erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.

Præcisering 22.08: Almindelig Brand er fjernet fra historien, da det tidligere kunne forstås således, at de havde en rolle i forhold til Bo Hansens arbejdsskadeerstatningssag. Dette er ikke tilfældet.

En skæbnesvanger hændelse ændrede den 25-årige landbrugsmedhjælper Bo Hansens liv.

Pludselig bestod hans liv ikke længere af drømmejobbet og traktorer, men derimod af krykker, kroniske hovedpiner og en lind strøm af morfinpiller. Det skriver TV 2 Nord.

Det hele skete, da hans fod satte sig fast i en ristlåge:

- Det sagde bare bum, og så røg jeg 2,5 meter bagover i betongulvet og slog hovedet, ryggen og anklen, siger Bo Hansen til TV 2 Nord.

Og pludselig var den unge mand fra Frederikshavn ikke længere landmand, men invalid. Faktisk vurderede Aalborg Universitetshospital, at Bo Hansen var 100 procent invalid, hvilket prompte resulterede i, at den unge nordjyde fik tildelt førtidspension. Men erstatning for arbejdsskade fik han ingen af.

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring satte nemlig Bo Hansens méngrad for faldet til blot fem procent, selvom han ifølge TV 2 Nord fuldt ud kunne arbejde frem til faldet.

Pengene fra en arbejdsskadeerstatning ville ellers falde på et tørt sted for Bo Hansen, der nu har brug for hjælp med blandt andet rengøring, da han heller ikke kan få hjemmepleje. 

Og han giver også udtryk for, at der desværre ikke er udsigter til, at hans situation bliver bedre:

- Jeg er bange for, at det ender med førtidspension hele livet. Det er ikke til at bære at tænke på, når jeg kun er 24 år. Jeg vil ud at arbejde igen og køre traktor. Det var mit liv, siger Bo Hansen til TV 2 Nord.