Region Sjælland mangler over 150 læger på regionens sygehuse. De tomme pladser i vagtskemaet betyder, at patienter må flyttes til andre regioner og til privathospitaler på regionens regning.
I 2016 lød den regning på 700 millioner kroner. Det skriver TV Øst.
Udgifterne til de 700 millioner kroner indeholder også udgifter til patienter, der er blevet flyttet, fordi de skulle have foretaget særlige operationer.
Region Sjælland oplyser dog til Ritzau, at størstedelen af beløbet kan kobles til regionens mangel på læger.
Eksempelvis brugte regionen 200 millioner kroner på at betale for patienters behandling på privathospitaler.
- De 700 millioner kroner svarer jo næsten til et af vores små sygehuse, siger sygehusdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse, Vagn Bach, til TV Øst.
- Det svarer til et budget lidt under det, som er gældende i Nykøbing Falster. Så det er rigtigt mange patienter, vi kunne gøre mere for.
Ifølge Thor Brygge, der er ledende overlæge i regionen, er det udelukkende patienter fra den ambulante afdeling, der flyttes.
Her kan patienterne opleve, at de ikke kan komme til inden for den maksimalt lovlige tid. Så må regionen henvise dem til naboregionerne eller til privathospitaler.
Det giver ikke et optimalt forløb for patienten, forklarer Thor Brygge til Ritzau.
- De skal nok blive behandlet for det, som de skal behandles for. Men det bliver mere klodset, siger han.
- Sammenhængende patientforløb er et stort mantra og en stor opgave for os i de her år. Det bliver vanskeliggjort, når der er flere sygehuse og flere regioner involveret.
Han nævner, at patienterne eksempelvis får længere transporttid, samt at det endnu er mere besværligt at udveksle informationer på tværs af regioner.
- Der er ting og sager, der skal sendes på gammeldags facon. Så man har nogle ulemper ved, at patienter behandles andre steder, siger Thor Brygge.
En opgørelse, som TV2 lavede i januar, viste, at Region Sjælland har relativt flere syge og ældre sammenlignet med andre regioner.
/ritzau/