Kritik af Mary: Hun er tæt på at være politisk

Royal ekspert finder det ironisk, at kronprinsesse Mary mener at der er for få kvinder i topposter, når det mest fornemme embede i landet beklædes af Dronning Margrethe. (Foto: Foto: Scanpix/arkiv)

Har kronprinssesse Mary krydset en grænse, når hun i et interview taler om manglende ligestilling?

Kronprinsesse Mary bevæger sig på kanten af, hvad medlemmer af kongehuset bør udtale sig om, når hun begynder at diskutere ligestilling og kvinders rettigheder.  

Det mener kongehuskritiker og forfatteren Trine Villemann til TV2 efter, kronprinsessen i et interview i magasinet Eurowoman blandt andet kom ind på vold i hjemmet og kvinder i topposter.    

- Det er en udmelding, der flugter visse politiske dagsordener, som nogle partier har. Der er partier, der har konkrete udspil på området, siger hun til TV2.

Mary: "Vi er enormt privilegerede"

Interviewet med kronprinsesse Mary er lavet i forbindelse med konferencen "Women Deliver". Den afholdes i København i maj og har fokus på kvinders sundhed og rettigheder. 

Marys overordnede budskab i interviewet er, at der mangler ligestilling.

- Jeg håber, at konferencen kan skabe lidt mere forståelse for vilkårene for kvinder i andre dele af verden, fordi vi har det så godt her i Danmark. Vi er enormt privilegerede, siger kronprinsessen til Eurowoman.

Uenighed om udmelding 

Trine Villemann finder det ifølge TV2 ironisk, at Mary italesætter for få kvinder i topposter, når det mest fornemme embede i landet beklædes af hendes egen svigermor - Dronning Margrethe.

Historiker og ekspert i kongehuset, Lars Hovbakke Sørensen, mener dog ikke, der er tale om en politisk udmelding, forklarer han TV2.Saudi-Arabien er en varm politisk kartoffel og spørger man ind til Kongehusets motivation bag turen til Saudi-Arabien får man formentlig ikke noget svar. Så er det nemlig politiske udmeldinger, siger Lars Hovbakke Sørensen, royal ekspert.  Foto: Scanpix/arkiv