Kræftsyg Ritt Bjerregaard om ny scanning: Super dag

Ritt Bjerregaard er lettet efter den seneste skanning. (Foto: Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix (arkiv))

Ritt Bjerregaard ser frem mod et halvt år uden behandling for sin kræftsygdom.

Den uhelbredeligt kræftsyge tidligere toppolitiker, Ritt Bjerregaard, fortæller i et opslag på Facebook, at resultaterne fra den seneste skanning viser, at kræften ikke har spredt sig.

"SUPER DAG: Min skanning forleden viste ingen forandring, så nu har jeg et halvt år uden behandling. Det bliver godt for mit skrivearbejde med erindringerne!", skriver hun blandt andet.

76-årige Ritt Bjerregaard er uhelbredeligt syg af kræft og lever med metastaser i lungerne. Det er en konsekvens af den tarmkræft, hun har kæmpet med i flere år, skriver Ekstra Bladet.

I opslaget på Facebook har Ritt Bjerregaard også lagt en video, hvor hun blandt andet fortæller, hvordan hun har det efter en skanning, og at hendes arbejde med at skrive sine erindringer går i stå:

- Det dramatiske er efter skanningen. Der kan gå adskillige dage, måske en uge, før jeg får svar. Det er sådan set det svære, forklarer Ritt Bjerregaard.

Kæmper for aktiv dødshjælp

Ritt Bjerregaard har de senere år sammen med sin mand, Søren Mørch på 84 år, været fortaler for aktiv dødshjælp.

Hun har tidligere udtalt, at hvis hun ender som en grøntsag, og ikke kan få aktiv dødshjælp i Danmark, så tager hun til udlandet og får gjort en ende på sit liv:

- Vi er rigtig glade for, at lægerne er blevet dygtigere og kan hjælpe os, men vi vil også have en mulighed for, når vi ikke vil mere, at kunne sige fra og sige ”tak skal I have, nu kan I godt stoppe".