Kontroversiel Ryanair-chef: Nu satser vi på Danmark

Ryanair-chefen Michael O'Leary ved Hotel Radisson i København tilbage i 2015. (Foto: Foto: Simon Læssøe / Ritzau Scanpix)

Den karismatiske chef for Ryanair, ireren Michael O'Leary, vil droppe Norge og satse på Danmark som base for lavprisselskabets aktiviteter i Skandinavien.

- Vores satsning i Skandinavien vil være fra København og Danmark. Det er ikke aktuelt at satse mere på Norge eller Sverige, hvor man fortsætter med at pålægge miljøafgift på fly, siger Michael O'Leary, der er administerende direktør for Ryanair.

Meldingen kommer 2. pinsedag i forbindelse med lavprisselskabets præsentation af deres årsregnskab. Regnskabet - der kommer efter et efterår, hvor selskabet har måtte efterlyse adskillige afgange - viser en stigning i opsætningen på ti procent.

Ved præsentationen forklarede den karismatiske Ryanair-chef, at den norske miljøafgift er dobbeltmoralsk, da vores naboland tjener milliarder på eksport af olie.

- Hvis du beskatter lufttransport, så straffer du væksten. Men i Danmark, hvor de har sagt at de ikke vil indføre en sådan afgift, er det sandsynligt at vi vil genåbne basen i København, lød det ifølge Nettaviasen fra Michael O'Leary ved dagens præsentation.

I sommeren 2015 havde fagbevægelsen og Ryanair et større slagsmål, efter at selskabet nægtede at tegne overenskomst for de ansatte på den nyoprettede base i København.

Fagbevægelsen vandt striden i Arbejdsretten, hvorefter Ryanair lukkede sin base.