Kommune i chok-besked til ældre: Betal selv!

Byrådet i Gribskov Kommune valgte bad fremfor mad. (Foto: Foto: Torkel Adsersen/Ritzau Scanpix)

Gribskov Kommune valgte at fastholde fem ugentlige bade til de ældre. Til gengæld skal nogle ældre nu til at finde op mod 4.000 i budgettet.

Det står tydeligt i Finansloven, at der i 2018 skal afsættes penge til mad til de ældre.

Det siger det tidligere regionsrådsmedlem Peter Kay Mortensen til Frederiksborg Amts Avis.

Han er aktiv i faglige seniorer i Nordsjælland, hvor det handler om at arbejde for ældres rettigheder, og har skrevet en række blogindlæg her på Avisen.dk.

- ... og så forstår jeg ikke, hvorfor man ændrer på det kommunalt. De ældre, der spares på, er de allersvageste, vi har, siger han til avisen.

Han er en af flere, som har reageret på, at Gribskov Kommune i forbindelse med den netop vedtagne sparerunde, valgte at bevare muligheden for bad fem gange ugentlig, for i stedet at spare 1,2 millioner på ældremaden.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis bliver omkring 550 ældre borgere i kommunen ramt af besparelsen, så nogle ældre skal finde mellem 3.000 og 4.000 kroner årligt i budgettet, mens de ældre borgere, der får halve portioner eller få måltider, slipper billigere.

Inden medlemmerne af Gribskov Byråd vedtog besparelsen, forsøgte løsgænger Betina Sølver sig med at forslag om, at byrådet rullede en lønforhøjelse på 1,4 millioner kroner til byrådsmedlemmerne tilbage for at dække nogle af besparelserne - men det forslag fandt ikke flertal, skriver avisen.