Københavns Kommune til festival: Vælg mellem os og Uber

Københavns Kommune støtter musikfestivalen Distortion med 1,4 millioner kroner - men det er slut fremover, hvis Distortion ikke dropper samarbejdet med Uber. (Foto: Foto: Scanpix/Arkiv)

Hvis Distortion ikke dropper samarbejdet med en kontroversielle kørselstjeneste, trækker Københavns Kommune sin økonomiske støtte til festivalen.

Skal musikfestivalen Distortion forsat have støtte fra Københavns Kommune, så skal de droppe støtte fra kørsels-tjenesten Uber.

Det skriver P4 København.

Det siger kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti.

Han er utilfreds med, at kommunen står listet side om side med det kontroversielle firma Uber som sponsor.

Det lod han arrangørerne forstå på et møde i dag.

- Så er det op til Distortion selv at finde ud af, om de vil have støtte fra Københavns Kommune, eller om de hellere vil søge og finde deres penge andre steder, siger han til P4 København.

Vælger Distortion ikke at sløjfe samarbejdet med omdiskuterede Uber, så bliver det også uden støtte fra Københavns Kommune fremover.

- Jeg kan ikke blande mig i det rent juridiske, men jeg kan meddele Distortion, at jeg ikke bakker dem op, hvis de fortsætter et samarbejde med Uber, siger Carl Christian Ebbesen til P4 København.

I morgen, tirsdag, begynder retssagen mod seks uber-chauffører, som er sigtet for ulovlig taxakørsel. De står til en bøde på 5.000 kroner.

Københavns Kommune støtter musikfestivalen med 1,4 millioner kroner.