Man har desværre set det før: Tiltagende udfald og voksende xenofobi med et folkeslag på grund af uvidenhed. Og lige nu rammer det mange asiatiske folk fra New York til Thailand til Italien.
Efter corona-virus - nu kaldet COVID-19 - for alvor brød løs i den kinesiske storby Wuhan i sidste måned og siden har spredt sig til resten af verden, ser mange mistænksomt på folk med et asiatisk udseende.
Asiatiske mennesker verden over bliver ofre for folks uvidenhed og xenofobi. Foto: Scanpix
Skolebørn bliver drillet og hånet af deres klassekammerater, interimistisk lavede skilte med "kinesere ingen adgang" på både barer og hoteller verden over bekymrer de kinesiske såvel som andre asiatiske organisationer, som dagligt får anmeldelser om chikane – både af folk, som har oplevet det på gaden eller på de sociale medier.
Og langt de fleste chikanerier bliver hverken anmeldt eller noteret.
– Vi ser med stigende bekymring på dette i vores samfund og folk er mere end bekymrede, udtaler Margaret Chin, som er en thainesisk-kinesisk byråds-politiker i New York.
Flere politikere i USA gør en indsats for at hjælpe deres asiatiske indbyggere. Torontos borgmester har tweetet, at "det er aldeles uacceptabelt at stigmatisere og diskriminere vores kinesiske indbyggere på grundlag af en sygdom tusindvis af kilometer væk..."
"Vi vil ikke have kinesere ind vores restaurant på grund af Corona-virus" meddeler dette skilt på et thailandsk resort. Foto: Twitter
Philadelphias borgmester Jim Keeney gik skridtet videre og drog på en ekskursion med flere andre af sine byrådsmedlemmer til byens China Town og spiste dim sum på restauranterne der og besøgte et marked.
"Grundet til internationale sikkerhedsforanstaltninger er ingen fra Kina tilladt at komme på denne restaurant. Beklager for ulejligheden." Det lakoniske skilt ude foran en bar ved Trevi-fontænen i Rom Foto: Twitter
Også i Europa har flere oplevet diskrimination. I Rom var der foran en bar nær den besøgte turistattraktion Trevi-fontænen sat et skilt op - både på kinesisk og italiensk, hvor der stod, at folk fra Kin ikke var velkomne. Adspurgt forsvarede ejeren sig med, at han bare mente, at folk, som lige har besøgt Kina, ikke var velkomne. Politiet har senere fjernet skiltet.
Se børn fortælle om deres drillerier i skolen på grund af deres asiatiske udseende her på BBC's Instagram.