Kim Larsens manager: Derfor aflyser vi koncerter

Kim Larsen spiller fortsat sommerens danske koncerter, selvom han har måttet aflyse syv koncerter i Norge. (Foto: Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix/arkiv)

Kim Larsen & Kjukken har aflyst syv koncerter i Norge, og nu forklarer sangerens manager hvorfor.

Nordmændene må kigge langt efter Kim Larsen.

Den danske sanger skulle ellers have lagt vejen forbi Norge og spillet syv koncerter i løbet af ti dage med start fra den 26. juli. Men mandag offentliggjorde Kim Larsen og Kjukken på sin Facebook-side, at koncerterne er aflyst.

Nu forklarer Kim Larsens manager Jørn "Ørn" Jeppesen til Fyens Stiftstidende, at det er for hårdt for Kim Larsen, der fik konstateret prostatakræft sidste efterår, at turnere i Norge.

- Norge er helt anderledes strabadserende at turnere i med lange afstande og dermed en meget ujævn rytme. Og syv koncerter på ti dage sammen med rejseriet deroppe er for meget, siger Jørn "Ørn" Jeppesen til avisen.

Den danske sanger med den karakteristiske stemme måtte aflyse en række koncerter sidste forår, da han var i behandling for sin prostatakræft. I slutningen af juni genoptog Kim Larsen & Kjukken dog bandets turné og har indtil nu spillet ni koncerter i Danmark og to i Sverige.

- Kim Larsen har det fint og har ikke problemer med selve koncerterne, men han er naturligvis træt efter de tre koncerter, vi typisk har spillet torsdag-fredag-lørdag i perioden, siger Jørn "Ørn" Jeppesen til Fyens Stiftstidende.

Det forhindrer dog ikke Kim Larsen i at spille de koncerter, der er planlagt i Danmark i sommerens løb. Det gælder blandt andet koncerten på årets festival i Skanderborg den 8. august.