Kevin Magnussen starter som nummer otte i Østrig søndag

Sport
Kevin Magnussen skal søndag i Østrig forsøge at leve op til sjettepladsen fra det seneste Formel 1-grandprix i Frankrig for en uge siden. (Foto: Foto: Vladimir Simicek/AFP)

Både Kevin Magnussen og Romain Grosjean havde fart i kvalifikationen til Formel 1-grandprixet i Østrig.

Haas-teamet fik en fornem optakt til Formel 1-grandprixet søndag i Østrig, da både Kevin Magnussen og Romain Grosjean leverede høj fart undervejs.

Kevin Magnussen endte med ottendepladsen i Q3, som er sidste kvalifikationsrunde, og dermed starter danskeren som nummer otte søndag.

Holdkammeraten Romain Grosjean har været diskuteret meget på det seneste, da det ikke er lykkedes ham at hente point i sæsonens otte første grandprixer.

Her har Kevin Magnussen leveret samtlige 27 point til Haas, men i kvalifikationen lørdag gav Grosjean lyd fra sig.

Han sluttede med en tid, der rakte til en sjetteplads, men da Sebastian Vettel fra tredje position fik en straf efterfølgende på tre pladser for sin kørsel i kvalifikationen, så starter Grosjean som nummer fem.

Både Kevin Magnussen og Romain Grosjean hamrede videre fra Q1, der er første kvalifikationsrunde som henholdsvis nummer syv og fire.

Begge kørere suste videre fra Q2, hvor Magnussen igen blev nummer syv, mens Grosjean sikrede en tid til en sjetteplads.

I Q3 lå Grosjean længe helt oppe på fjerdepladsen, men blev skubbet tilbage, da de hurtigste kørere satte tid for anden gang.

Mercedes-køreren Valtteri Bottas satte hurtigste tid med 1 minut og 3,130 sekunder og starter i pole position foran sin holdkammerat, Lewis Hamilton.

Efter straffen til Vettel starter Kimi Räikkönen (Ferrari) på tredjepladsen.

Kevin Magnussens bedste tid blev målt til 1.04,051 minutter.

Grosjeans tid lød 1.03,892.

Magnussen har op til løbet i Østrig udtalt til BT, at han er tæt på at forlænge sin aftale med det amerikanske team.

Den nuværende kontrakt mellem Haas og Magnussen udløber efter 2018-sæsonen.

/ritzau/