Kendt politiker afslører: Vi havde svært ved at få børn

Mette Abildgaard har været på barsel fra Folketinget siden 5. oktober. Under barslen varetages hendes plads som Det Konservative Folkepartis gruppeformand af Anders Johansson. (Foto: Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix (arkiv))

Dårlig sædkvalitet spændte ben for Mette Abildgaard og Jens Jacob Juulsagers drøm at få et barn.

Den konservative folketingspolitiker, Mette Abildgaard, fortæller i et blogindlæg på Tv2.dk, at hun og manden, Jens Jacob Juulsager, fik problemer, da de besluttede at få børn.

Og uden fertilitetsbehandling var den nu kun få uger gamle datter, Esther Marie, nemlig aldrig kommet til verden.

"Vi havde det hele: To faste indkomster, bil, ejerlejlighed med plads til børneværelse, sommerhus med sandkasse. Og nu havde vi også fået ring på fingeren", skriver den 30-årige nybagte mor.

"Det eneste der manglede, var det barn, som vi længe havde talt om, men lige havde skudt til efter brylluppet. Men barnet kom bare ikke 'sådan lige' efter brylluppet".

Hun fortæller, at månederne gik og efter et år fik parret dommen: "Vi havde brug for fertilitetsbehandling på grund af dårlig sædkvalitet".

Der gik et år fra Mette Abildgaard og Jens Jacob Juulsager kom i behandling til de sad med Esther Marie i favnen.

"[...] så vores behandlingsforløb har heldigvis været kort og smertefrit sammenlignet med rigtig mange andre pars. Havde vi vidst dengang, at vi ville have et barn et år efter, havde det ikke været en tiendedel så hårdt. Det er uvisheden, som gør det smertefuldt", skriver hun.

Hun mener, at "vi som samfund er nødt til at have en alvorlig snak om den drastisk faldende fertilitet og den trussel, det udgør, når storken ikke kan finde vej".