Kendt kurhotel bløder igen millioner - lukker restaurant

Susanne Åberg tiltrådte som administrerende direktør på Kurhotel Skodsborg sidste sommer. (Foto: Foto: Kurhotel Skodsborg/PR)

Nyt restaurant-koncept og flere værelser skal tiltrække flere kunder til Kurhotel Skodsborg.

Det agtværdige Kurhotel Skodsborg holdes i live af sin pengestærke ejer Augustinus Fonden. Men nu skal driften trimmes.

Hotellet har for 13. år i træk haft underskud, skriver Finans, og ifølge branchemediet Standby.dk skal en ny strategi blandt andet appellere til borgerne i lokalområdet.

Således lukkes den profilerede, dyre restaurant The Restaurant by Kroun til fordel for et brasserie med et mere prisbilligt menukort.

Desuden skal der etableres flere værelser, så hotellet går fra 83 til lige over hundrede værelser, skriver Standby.dk.

Det bliver således 50-årige Susanne Åbergs første markante tiltag, efter hun med kort varsel for et halvt års tid siden tiltrådte som administrerende direktør i stedet for Mai Kappenberger.

Til Standby.dk siger Susanne Åberg, at værelsesplanerne er foreløbige og indtil videre en anbefaling overfor bestyrelsen.

- 100 hotelværelser vil give en bedre driftsøkonomi, niveauet skal stadig være fire plus-stjernet, så vi fortsat har et lækkert produkt, siger Susanne Åberg.

Hentet hos Lego-arving

I forbindelse med at Susanne Åberg blev hentet fra en stilling som resort-manager på golfbanen Great Northern, som ejes af Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen, til den mondæne adresse Skodsborg Strandvej 139 ved Øresund, skrev Finans, at kurhotellet siden 2012 har tabt over 90 millioner kroner.

Men selvom det seneste regnskab viste et underskud på knap 11 millioner kroner, skal der noget mere til for at ryste Augustinus Fonden. Fonden har ifølge Finans en formue på cirka 19 milliarder kroner.