Kendt kongehus-ekspert afhørt af politiet i prins Henrik-sag

Krimi
Prins Henrik døde 13. februar på Fredensborg Slot. (Foto: Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix (arkiv))

Københavns Politi efterforsker en anmeldelse om brug på tavshedspligten under prins Henriks indlæggelse.

Der var ikke tale om brud på tavshedspligten, da radiovært Trine Villemann 9. februar i Radio24syv sagde, at "en kilde på Rigshospitalet havde oplyst hende om, at prins Henriks tilstand ikke blot var forværret, men at han rent faktisk lå for døden".

Det siger Trine Villemann selv til BT.

Mandag skrev Ekstra Bladet, at Trine Villemann var blevet meldt til politiet, og nu siger hun til BT, at hun mener det er "absurd og grotesk", at politiet bruger tid på sagen, og at hun håber den hurtigt bliver lukket.

- Jeg havde sådan set selv gættet, det ikke var influenza, Henrik led af, så jeg mener ikke, der er noget at komme efter, for kongehuset havde selv meldt tingene ud, hvilket jeg synes var helt rigtigt, men ingen har brudt tavshedspligten, siger Trine Villemann til BT.

Trine Villemanns udtalelse i radioen kom samme dag, som kongehuset havde udsendt en meddelelse, hvor det skrev: "Hans Kongelige Højhed Prins Henriks tilstand er desværre alvorligt forværret".

Københavns Politi bekræfter overfor både BT og Ekstra Bladet, at der er indgivet en politianmeldelse, og at der er pågår en efterforskning om et muligt brud på tavshedspligt.

- Den handler om, hvor vidt der er en ansat på Rigshospitalet, der har brudt sin tavshedspligt i den her sag, sagde politiets pressetalsmand til Ekstra Bladet mandag.

Vicepolitiinspektør Riad Tolba siger nu til BT, at anmeldelsen ikke kommer fra kongehuset, og forklarer at det er politiets pligt til at "optage en anmeldelse".

- Men det er en sag, som bliver behandlet, det er ikke, fordi der sættes det helt store i værk. De relevante vidner bliver afhørt, og så længe der er efterforskningsmæssige skridt, tager man dem, siger Riad Tolba til BT.

Trine Villemann har forklaret politiet sin side af sagen, og har blandt andet sagt, at "under ingen omstændigheder vil fortælle, hvem jeg taler med. Det rager hverken politiet eller nogen som helst andre".