Kendt dansk arbejdsplads forbyder ansatte at gå i shorts og korte kjoler

Med sommeren kommer også en "forståelig drift mod lette gevandter", skriver Jacob Nybroe, men det skal bare ikke ske på hans redaktioner. (Foto: Modelfoto: Shutterstock/Ritzau Scanpix)

Det er en arbejdsplads og ikke en campingplads, skriver Jyllands-Postens chefredaktør Jacob Nybroe i "en hjørnekontor-indskærpelse".

Der var folk, der henviste til menneskerettighederne, og andre blev begejstrede, da ansvarshavende chefredaktør for Jyllands-Posten, Jacob Nybroe, for nylig sendte en mail ud til medarbejderne med et dekret om påklædning.

I en mail, som Radio24syv er kommet i besiddelse af, skriver Jacob Nybroe ifølge BT, at "sommeren er på vej", og at "det betyder lange benklæder for mænd (og kvinder)".

Han erkender, at han er "gammeldags", hvad det angår og vil "derfor bede om almindelig semi-konservatisme i garderobevalget".

Med semi-konservatisme mener han, at det er passende med "lange benklæder for mænd". For kvinder betyder det knælange kjoler, men ikke miniskørter og hotpants.

I mailen står desuden: "vi er på en arbejdsplads - ikke på en campingplads", og af "respekt selvsagt for kilder, kunder ... men også for hinanden".

Han afslutter mailen med at skrive "Jeg er sikker på, at vandene skilles på dette. Derfor er det en hjørnekontor-indskærpelse".

Overfor BT uddyber siger chefredaktøren, at reglerne gælder for alle medarbejdere - uanset om de færdes meget eller lidt ude af huset:

- På Jyllands-Posten skal vi optræde sådan, at beklædningen ikke står i vejen for kommunikationen. Hvis man eksempelvis har tatoveringer i ansigtet, er det nok heller ikke lige hos os, man skal blive ansat.

Jacob Nybroe støttes af chefen for ansættelsesret i Dansk Arbejdsgiverforening (DA), Flemming Dreesen. Han siger, at chefredaktørens mail ligger inden for ledelsesretten, men at DA opfordrer til, at man tager medarbejderne på råd.

- Det giver altid større forståelse, og så får man taget diskussionen på den rette måde, siger han til BT.