En enkelt fadøl smidt i frustration over en scoring til modstanderne. Mere skal der ikke til at sende en lidt for passioneret fodboldfan i skammekrogen.
Men når landets superligaklubber uddeler karantæner til tilhængere, der ikke opfører sig ordentligt - og samtidig forhindrer dem i at komme på andre stadions - er de på kant med loven. Det siger flere retseksperter til Jyllands-Posten.
- Problemet er, at man udsteder et generelt forbud på en offentlig institution (som et stadion, red.) uden et retsgrundlag. Det kan man ikke, siger Steen Rønsholdt, juraprofessor i forvaltningsret ved Københavns Universitet, til Jyllands-Posten.
Klubberne nøjes nemlig ikke kun med at give ballademagerne karantæne til deres egne hjemmekampe. Ofte bliver tilhængere, der er gået over stregen, udelukket i en kortere eller længere periode fra alle de andre stadions. Det svarer ifølge Steen Rønsholdt til, at man får forbud mod at komme på alle landets biblioteker, hvis man ikke overholder reglerne på et kommunebibliotek og bliver smidt ud.
Justitsminister Lene Espersen (K) siger til avisen, at hun forventer, at klubberne har sat sig ind i reglerne på området, men at det må være op til domstolene at vurdere, om karantænerne er lovlige.
Kun Brøndby og FCK kan udstede karantæner, som de vil, da såvel Parken som Brøndby Stadion er privatejede.