Kækt tilbud: Ring og snak med en sød svensker

Ringer du på ovenstående telefonnummer, så får du en tilfældig svensker i røret. (Foto: Grafik: Peter Bergman/STF)

Over 11.000 svenskere er gået med på den idé at modtage særlige opkald fra tilfældige fremmede. Det sker i forbindelse med 250-året for ytringsfrihed i Sverige.

- Hejsan: Ringde du till Sverige?

Sverige har fået sit helt eget telefonnummer, og ringer du på det, får du en rar svensker i røret, som giver dig beskeden "Du bliver snart stillet om til en tilfældig svensker".

Det er Sveriges turistforening, der har taget initiativ til det svenske nummer. Anledningen er, at det er 250 år siden, Sverige fik sin første lov om ytringsfrihed.

I skrivende stund har over 11.000 svenskere meldt sig som modtagere af opkald, som kan komme fra hele verden.

Hvis du vil blive klogere på naboerne på den anden side af Øresund, er det bare om at gribe telefonen. De vil nemlig meget gerne snakke med dig, og de svarer gerne på hvad som helst.

Det eneste krav der stilles til dig er, at du overholder svensk lovgivning - hvor den grænse så end går? - men mon ikke du bare skal være frisk og venlig, så bliver du på den rigtige side af lovgivningen.

Ring 0046 771 793 336, men husk du selv betaler og vil blive opkrævet som et internationalt opkald.

Fakta

 

Kampagnen, der går under navnet 'The Swedish Number', det svenske nummer, skal pirre folks nysgerrighed omkring Sverige og fejre, at Sverige for 250 år siden var det første land i verden, der afskaffede censur.

Det er Sveriges turistforening, som står bag kampagnen.