Jysk lufthavn med vilde planer: Her er deres store satsning

Der skal stå andet end europæiske destinationer på informationstavlerne i Billund Lufthavn. (Foto: Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix (arkiv))

Billund Lufthavn vil nu flyve direkte til mindst én oversøisk destination, siger lufthavnens nye chef, Jan Hessellund.

Har du New York, Dubai eller måske Phuket på ønskelisten over destinationer, som du skal nå i dette liv, så kommer du ikke direkte med fly fra hverken Fyn eller Jylland.

Enten skal du køre til for eksempel Hamborg eller flyve ud fra København.

Men nu afslører Billund Lufthavn, at der er ambitioner om at give de rejselystne i Vestdanmark mindst én direkte oversøisk forbindelse til at lette og lande i den sydjyske lufthavn.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

- Det en del af vores strategi, at vi inden for de næste fire til fem år skal skaffe mindst én oversøisk rute, som skal flyve fast mellem os og en destination én til to gange om ugen, siger Billund Lufthavns øverste chef, Jan Hessellund, til avisen.

Jan Hessellund har kun siddet i direktør-kontoret siden 1. juni, hvor han overtog styrepinden efter Kjeld Zacho Jørgensen.

Netop Kjeld Zacho Jørgensen forlod lufthavnen efter en stribe rekordregnskaber og etableringen af en række europæiske ruter. Men nu vil Jan Hessellund ud af Europa:

- Der er ingen tvivl om, at New York er det nemme bud, fordi det åbenlyst er en meget velbesøgt storby, og fordi vi ved, at mange vestdanskere tager til New York. Men det kunne også være eksempelvis Phuket, hvor vi indtil videre kun har charterflyvninger til, siger han.