Juletræ af konfiskerede ting i lufthavnen

Juletræet med sin pynt.... (Foto: Martynas Jaugelavicius / Lithuanian Airports)

I Vilnius' lufthavn har de lavet et smukt træ – til skræk, advarsel og underholdning for de rejsende.

Vi kender det godt. 3-i-én-saksen, som vi troede lå derhjemme, ligger alligevel i toilettasken i håndbagagen og snup!, så er den konfiskeret af Security i lufthavnen. Nogle gange kan en engangslighter uforvarende snige sig med, men ellers er der ikke meget, som går næsen forbi på de årvågne medarbejdere.

Julestjernen er en hel række af parmesanknive. Foto: Martynas Jaugelavicius / Lithuanian Airports

Sakse, knive, dåser, værktøj og meget mere, som der bliver beslaglagt hos passagererne bliver normalt sendt til ødelæggelse eller på lossepladsen, og så ser man aldrig disse genstande igen.

I lufthavnen i litauiske Vilnius har man fået en anden – og vældig god idé. Her han man bygget et juletræ af ting, som er blevet konfiskeret i løbet af året. Det skriver Trendsandtravel.dk

Knive, sakse og pistoler

Juletræet er ikke smukt og stråler med sin glans, men det yder et formål, der er mindst lige så vigtigt som traditionel julehygge med grangrene, skinnende kugler, små julemænd og engle samt blinkende julelys.

Passagererne bliver mindet om, hvor tåbeligt de nogle gange opfører sig, når de skal ud at flyve. Reglerne for, hvad man må tage med, er jo klare nok.

Lufthavnen har lagt billeder af sit meget specielle genbrugs-juletræ ud på både Twitter og Linkedin, sammen med en forklarende tekst om, at træet er bygget 100 procent af ting fra passagerers håndbagage, der er konfiskeret i sikkerheds-kontrollen i 2019.

Sakse og knive er virkelig populært at slæbe med sig i håndbagagen åbenbart. Martynas Jaugelavicius / Lithuanian Airports

Juletræet indeholder blandt andet mange knive i alle mulige størrelser. Faktisk er julestjernen i toppen af træet sat sammen af osteknive.

Der er også blevet konfiskeret håndvåben i løbet af året. Dem har man dog valgt ikke at hænge op, men bare tage billeder af og lave papfigurer af dem. De originale er for længst sendt til destruktion.

Juletræet med sin pynt.... Martynas Jaugelavicius / Lithuanian Airports