Lad det være sagt med det samme. Bumletoget sætter stor pris på mad. Derfor kan julekalenderen med udsøgt fornøjelse konstatere, at ugens udfordring er gastronomisk.
Det er nemlig blevet bestemt, at Jul i Bumletoget skal klare en dag som crepes-bager, før der kan sættes flueben ved udfordring nummer to.
Og det ser ikke sådan helt enkelt ud at lave de store, tynde pandekager, som franskmændende nyder med sukker, likøren Grand Marnier, Nutella eller skinke og ost, hvis sulten rigtig trænger sig på.
Med en diameter på cirka tredive centimeter på den glohede pande, skal der fuld koncentration og teknik til, hvis crepes en skal holde form, undgå at brænde på og foldes rigtigt, så de travle parisere kan spise den i farten.
På job i madgade nummer 1
Der er et sted, der er helt perfekt og oplagt til ugens udfordring.
Rue Mouffetard er Paris madgade nummer et med et marked og masser af restauranter og barer.
Det er her, Bumletoget i dag vil tage på charmeoffensiv i håb om at overtale en af de mange crepes-bagere til at overlade standen til en dansk amatør.
Naturligvis vil Bumletoget gerne arbejde gratis, men spørgsmålet er, om bagningen vil gå så langsomt og så galt, at det alligevel ikke kan svare sig for forretningsfolkene at tage imod Jul i Bumletoget.
Der bliver i hvert fald brug for talegaverne, før pladsen bag disken bliver Bumletogets.
Hvis nogle af julekalenderens trofaste læsere tilfældigvis kender en pandekagebager i Paris, er de mere end velkomne til at hjælpe Bumletoget på vej.
Tips, tricks og gode idéer modtages, som altid, med kyshånd på europa@avisen.dk.
Her kan du også komme med forslag til Bumletogets videre rejse ud i Europa.