Jørgen Leth ryger ud af kommentatorboksen

Seerne skal nok ikke regne med at se Jørgen Leth bevæge sig rundt mellem rytterne ved dette års udgave af Tour de France. Den 81-årige cykelkommentator er ikke så mobil længere. Her har han fanget Michael Mørkøv efter 13. etape Saint-Paul-Trois-Châteaux - Le Cap d'Agde i 2012-udgaven. (Foto: Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix (arkiv))

TV 2 tager hensyn til Jørgen Leths mobilitet og har skabt et mere lettilgængeligt rum for ham under årets Tour de France.

Når rytterne efter 201 kilometer i dag krydser målstregen i Fontenay-le-Comte i Loire-regionen ved dette års Tour de France bliver det uden TV 2's legendariske kommentator, Jørgen Leth, i forreste række.

81-årige Jørgen Leth har ikke længere fysikken til de trange kår kommentatorboksen, så han kommenterer i stedet fra TV 2’s lejr i "zone technique" ved målstregen, skriver Ekstra Bladet.

- Jørgen er ældre, end han har været, og han er ikke længere så let til bens, men vi vil stadig meget gerne have Jørgen med på alle mulige måder, så han sidder uden for boksen, hvor han kan tage et pusterum, hvis han får brug for det, siger chefredaktør på TV 2 Sport, John Jäger, til avisen.

Han fortæller at TV 2 har lavet et sted, hvor det er nemmere for Jørgen Leth at komme til og fra og samtidig være en del af det store arrangement.

Hans karakteristiske stemme vil således derfor være en del af kommentator-trioen Rolf, Ritter og Leth, men Jørgen Leth vil ikke kunne se Rolf Sørensen og Dennis Ritter.

- Der er noget praktik og nogle omstændigheder, der er anderledes, men Jørgens medvirken er så vigtig for os, at det er prisen værd, og at vi gør alt for at få tingene til at hænge sammen, siger John Jäger og tilføjer, at TV 2 ikke vil undvære Jørgen Leths "forlignelige kommentarer".

Jørgen Leth har 34 gange dækket Tour de France og kommenteret Tour de France i 24 år for TV 2. Han er således fortsat på plads, når blandt andre danske Jakob Fuglsang og hans Astana-mandskab skal forsøge at stikke en kæp i hjulet på storfavoritten og den forsvarende mester Chris Froome.

- Jeg nyder at fortælle danskerne - i et dejligt samspil med Ritter og Rolf - hvordan jeg på tætteste hold oplever cykelløbet. Nu fra en behagelig stol i målområdet og med mine elskede aviser i nærheden, udtaler Jørgen Leth i en pressemeddelelse.