Det bliver op til en højere retsinstans at afgøre, om teknologigiganten Google har krænket danske Jobindex' rettigheder.
For brancheorganisationen Danske Medier og Jobindex anker Sø- og Handelsrettens dom, som 27. august frifandt Google for brud på ophavsretsloven, varemærkeloven og markedsføringsloven.
Det oplyser Danske Medier i en pressemeddelelse.
Sagen drejer sig om stillingsannoncer udgivet hos Jobindex. Disse er efter sagsøgernes opfattelse beskyttet af ophavsret, hvilket betyder, at andre ikke må udbrede dem offentligt - og slet ikke i en kommerciel sammenhæng.
Men ifølge Danske Medier og Jobindex var det netop det, som Google gjorde.
For Googles søgemaskine rummer en særskilt funktion for stillingsannoncer. Og via den kunne Googles brugere læse jobannoncer hos Jobindex uden at tilgå selve portalen.
Men Sø- og Handelsretten mente ikke, at ophavsretten var ikke krænket.
For Jobindex har selv struktureret data på en sådan måde, at de tillader en søgemaskine, i dette tilfælde Google Search, at vise udvidede søgeresultater, i dette tilfælde de fulde jobopslag.
Med andre ord fremsøger Googles søgemaskine blot data, som er gjort offentligt tilgængelige andre steder af andre, og dermed er der ifølge Sø- og Handelsretten ikke sket en krænkelse.
Desuden er Google ifølge dommen ikke en konkurrerende virksomhed til Jobindex.
Danske Medier og Jobindex har besluttet at anke dommen, fordi den ifølge dem bygger på en juridisk forkert vurdering af Googles ansvar.
De mener, at tjenesten ikke blot er en søgefunktion, men et selvstændigt jobunivers, der udnytter andres indhold ved at kopiere hele jobannoncer uden den nødvendige tilladelse.
- Vi er efter at have rådført os indgående med vores advokater overbeviste om, at rettens præmisser er helt forkerte.
- Derfor ser vi ingen anden udvej end at få prøvet sagen i anden instans, udtaler Christina Blaagaard, formand for Danske Medier, i pressemeddelelsen.
Dommen er anket til Højesteret på grund af dens særlige karakter. Højesteret skal dog sige god for, at sagen skal behandles her. Ellers begynder ankesagen i landsretten.
Jobindex har i sagen forlangt fem millioner kroner fra Google.
Men med frifindelsen af Google i Sø- og Handelsretten blev Jobindex i stedet dømt til at betale 1,7 millioner kroner i sagsomkostninger.
Det er endnu uvist, hvornår ankesagen bliver behandlet.
/ritzau/