Hun blev landskendt som kommentator under opsendelsen af Andreas Mogensen til Den Internationale Rumstation, og nu springer den 31-årige kemiingeniør-studerende Amalie Rasmussen ud som forsidemodel.
Dette sker i en ny kampagne, der lanceres af DTU og Rødovre Centrum, der vil sætte fokus på den skæve kønsfordeling i STEM-fagene, det vil sige naturvidenskabelige fag.
Amalie Rasmussen pryder forsiden på de 210.000 eksemplarer af det katalog, der snart husstandomdeleles.
– Jeg har valgt uddannelse efter, hvad der interesserede mig og ikke, hvad jeg var bedst til og har altid synes, at naturvidenskab var enormt spændende, siger Amalie, der siden barnsben har været fascineret af rummet og månen.
– Kvinder var afgørende for, at den første mand kom til månen, og vender vi blikket mod Island, er der en ligelig kønsfordeling på bl.a. programmøruddannelsen, pointerer Amalie, der mener, at der er behov for nogle kvindelige rollemodeller indenfor STEM-fagene i Danmark, for at få flere piger til at gå den vej.
Udover sine studier er Amalie Rasmussen forperson for DanSTAR (Danish Student Association for Rocketry). Her er hun med til at sikre, at foreningen fortsat er en magtfaktor ved internationale raketkonkurrencer. DanSTAR er den eneste studenterforening i Danmark, hvor man kan designe, bygge og opsende sine egne raketter og de studerende var de første i Europa til at opsende en bi-liquid raket. DanSTAR har p.t. verdensrekorden i højde opnået for studerende med 6.5 km.