Islamisk Stat tager skyld for angreb ved ministerium i Kabul

Afghanske politimænd på vej til et checkpoint, der onsdag er blevet ramt af en eksplosion. (Foto: Foto: Mohammad Ismail/Reuters)

Et checkpoint ved Indenrigsministeriet i Kabul er ramt af en eksplosion. Flere skud skal være affyret.

En eksplosion har onsdag ramt et checkpoint ved Indenrigsministeriet i Afghanistans hovedstad, Kabul. Flere skud er blevet affyret ved stedet.

Angrebet har kostet en politimand livet og såret mindst fem personer.

Specialstyrker skyndte sig til stedet efter eksplosionen, hvor det blev konstateret, at en bilbombe var gået af. Der opstod kampe mellem militante og politiet, men kampene er nu overstået.

- Kampene er ovre, angrebsmændene er alle blevet dræbt af sikkerhedsstyrker, oplyser politichef Daud Amin.

Det er usikkert, hvor mange der var involveret i angrebet. Najib Danish, en talsmand for Indenrigsministeriet, oplyser, at der var tale om mindst ti.

Andre kilder nævner et lavere tal.

Talsmanden oplyser også, at en politibetjent er dræbt, og fem personer er såret.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har den militante gruppe Islamisk Stat sagt, at den står bag angrebet. Oplysningen kommer via gruppens nyhedsbureau, Amaq.

Angrebet på ministeriet kommer ellers få dage efter, at den militante organisation Taliban har meddelt, at den ville angribe militære mål og efterretningstjenesten i den afghanske hovedstad.

Det blev ikke forklaret, hvilke mål der præcist var tale om, men Taliban advarede indbyggere i Kabul om at holde sig væk.

- Vi ønsker ikke, at civile bliver dræbt, lød det i en udtalelse fra Taliban.

Både Taliban og Islamisk Stat har øget deres angreb i Kabul, hvilket har gjort hovedstaden til et særdeles farligt sted for civile i de seneste måneder.

/ritzau/AFP