Internettet vender - i begrænset omfang - lørdag tilbage til den indiske region Kashmir efter næsten et halvt års nedlukning.
Det oplyser de lokale myndigheder.
Internettet blev lukket ned i august sidste år, i forbindelse med at den indiske regering fratog regionen dens særlige status.
Regeringen ophævede dengang en paragraf i forfatningen, som gennem årtier havde givet Kashmir en særlig status i form af autonomi.
Også mobildata blev spærret tilbage i august, ligesom titusindvis af soldater blev sendt til regionen. Desuden blev adskillige politiske ledere i Kashmir anholdt - flere af dem er fortsat tilbageholdt.
Den indiske regering har fastholdt, at nedlukningen af internettet har været nødvendig for at opretholde ro i regionen.
Fra lørdag bliver der åbnet for i alt 301 hjemmesider. Det er sider, der er godkendt af den indiske regering. Blandt dem er flere internationale nyhedshjemmesider og sider som Netflix og Amazon.
- Adgang vil blive begrænset til godkendte sider, og der vil ikke være adgang til nogen sociale medier, siger regionens ministerium.
Indiens højesteret kritiserede tidligere i januar regeringens nedlukning af nettet. Den kaldte tiltaget for et "enevældigt brug af magt". Det lød desuden, at adgang til internettet "er uundværligt for et individs ytringsfrihed".
Nedlukningen af nettet skete den 5. august sidste år. Det var i kølvandet på, at artikel 370 i den indiske forfatning blev slettet.
Paragraffen havde hidtil forhindret indere - i særlig grad hinduer - i at bosætte sig og investere i Kashmir. Det havde premierminister Narendra Modi og hans hindu-nationalistiske parti længe kritiseret.
Både Indien og Pakistan gør krav på hele regionen Kashmir. Der er også et pakistansk område ved navn Kashmir på den pakistanske side af grænsen.
De rettigheder, som indisk Kashmir havde haft, blev givet, inden Indien i 1947 blev selvstændigt efter det britiske kolonistyre.
/ritzau/AFP
/ritzau/AFP