Indsatsleder vil tale med mand i rød trøje efter dødsulykke

Dørene til den bageste del af ulykketoget på Storebæltsbroen var låst, så indsatsleder ikke kunne komme ind. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

En mand i en rød trøje hjalp indsatsleder med at tjekke, om passagerer i ulykkestoget på Storebæltsbroen var uskadte.

En bestemt mand gjorde en stor forskel efter togulykken på Storebæltsbroen onsdag i sidste uge. Det mener indsatsleder fra Ambulance Syd, Søren Mikkelsen.

Han vil derfor gerne i kontakt med manden, som hjalp ham med at få et overblik over døde, tilskadekomne og uskadte passagerer på toget. Det skriver BT.

Søren Mikkelsen kunne ikke komme ind i den anden i halvdel af toget. Her var dørene låst, men ved hjælp af fagter og øjenkontakt fik Søren Mikkelsen etableret et samarbejde, så manden inde fra toget kunne tjekke passagererne og med tomlen op eller ned signalere, om de i den ende af toget var uskadte.

Det var de, og derfor kunne Søren Mikkelsen koncentrere sig om den forreste del af toget.

- Det er hans fortjeneste. Han er superkvik, og han har virkelig hjulpet. Jeg er meget imponeret over ham, og jeg synes, at han fortjener meget ros, hvis det altså kan gøre det. Jeg ville faktisk også gerne tale med ham, siger Søren Mikkelsen til BT.

Søren Mikkelsen er næsten helt sikker på, at manden var iført en rød trøje eller sweater.

I alt var der 131 passagerer og tre DSB-ansatte om bord på toget, da ulykken indtraf. Otte passagerer mistede livet, og 16 blev kvæstet.