Ansatte, der arbejder med misbrugere på bosteder, i hjemmehjælpen og i socialpsykiatrien, udsættes for passiv hashrygning.
Det kan koste dem jobbet, da det er ulovligt at køre i bil, hvis man har hash i blodet. Det skriver Fagbladet FOA.
”Hvis man er udsat for passiv hashrygning kan man godt få en koncentration i blodet, der overstiger politiets bagatelgrænse,” siger Kim Dalhoff, der er professor på Bispebjerg Hospitals klinisk-farmakologiske afdeling.
Men for politiet er årsagen til narkotika i blodet ligegyldig. De forholder sig til selve prøven.
Det får ansatte på sociale bosteder o.l. til at frygte for deres job. De kan nemlig ikke nægte at arbejde i hashtågerne. De kan bede om, at der luftes ud, men nogle gange kan det ikke lade sig gøre. Samtidig kan det skabe konflikter i forholdet til borgeren.
”De er nervøse for at miste kørekortet. Og jobbet kan også ryge, hvis det kræver kørekort som for eksempel i den sociale hjemmepleje,” siger fællestillidsrepræsentant hos FOA i Københavns Kommune Jens Flyvholm.
Kilde: Fagbladet FOA.
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.