Harm Pernille Vermund til minister efter prins Henriks død: Du spreder fordomme og foragt

Formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund mener, at kulturminister Mette Bock (LA) misbruger prins Henriks død. (Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen, David Leth Williams og Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/arkiv)

Formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund er rasende på kulturminister Mette Bock (LA), som hun mener misbruger prins Henriks død til at fremme sin egen politiske agenda.

Kulturminister Mette Bock (LA) har i den grad fået formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund op i det røde felt.

Det er Mette Bocks opdatering på Facebook efter prins Henriks død, der forarger Pernille Vermund.

Onsdag skrev Mette Bock blandt andet på Facebook:

- Folket kunne nemlig ikke rigtig li’ manden. Han var anderledes. Kom fra et andet land. Lærte aldrig helt at tale dansk, som vi bedst kan lide det. Og så interesserede han sig for de skønne kunster.

Og det er blandt andet det, der får Pernille Vermund til at finde de arrige gloser frem og lange ud efter Mette Bock i en kommentar på b.dk.

- Det fylder mig med harme. Midt i sorgen og medfølelsen med den kongelige familie over dens tab bliver jeg edderspændt rasende, skriver Pernille Vermund blandt andet.

Hun mener, at kulturministeren misbruger anledningen til at fremme sin egen agenda, der ifølge Pernille Vermund går ud på at nedgøre det danske og nationale til fordel for en diffus mangfoldighedsideologi.

- Bock sidder i et slot af ophøjet, kulturadikal foragt bygget på et fundament af uhyrlige fordomme om danskerne. Sagt på en anden måde, så får vi danskere at vide, at vi ikke kan lide fremmede, at vi ikke bryder os om kunst og litteratur, og at vi derfor ikke magter mødet med andre kulturer, lyder det fra Pernille Vermund.

Hun mener, at danskerne har sympati for kongehuset, og omfatter det med den form for kærlighed, der i gamle dage kunne kaldes fædrelandskærlighed, men i dag kan kaldes national sammenhængskraft.

- Dronningen af kiksede facebookopdateringer, Mette Bock, er ikke en del af sammenhængskraften. Hun er en spreder. En spreder af fordomme og foragt, slutter Pernille Vermund sin kommentar.