Grevinde Alexandra om danskernes reaktion på ny sang: Slap dog af

Underholdning
Med sangen "Wash Me Away" støtter grevinde Alexandra fattige og udsatte børn i det sydlige Afrika. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv))

Lørdag aften optrådte grevinde Alexandra med sit nummer "Wash me Away" og slog fast, at sangen ikke er begyndelsen på en ny karriere.

- Jeg understreger her, at jeg er amatør. Jeg synes, det er utroligt, at sangen bliver sammenlignet med Lukas Graham. Slap dog af.

Sådan sagde grevinde Alexandra blandt andet til BT, efter hun lørdag i Malmø havde optrådt med sin sang "Wash Me Away" ved en velgørenhedskoncert i Malmö Arena.

Grevinden er, siden hun udgav sangen først på måneden, blevet fulgt tæt af medierne. Blandt andet er hendes sang blevet kaldt for storcenter-musik og Ekstra Bladets anmelder, Thomas Treo, skrev blandt andet, at "Wash Me Away er et skoleeksempel på, hvordan det ikke skal gøres".

"Wash Me Away" har til formål at hjælpe fattige og udsatte børn i det sydlige Afrika, og Alexandra sagde lørdag aften også til BT:

- Jeg er ikke professionel, jeg har ikke tænkt mig at bevæge mig på den store scene som et livsvilkår. Det er ikke en ny karriere.

Hun afviser således overfor avisen, at man ikke skal forvente mere musik fra hendes side:

- Jeg har gjort noget i en god sags tjeneste. Så håber jeg, folk tager det som det er.

Fakta om Star for Life

"Wash Me Away" er indspillet for den svenske hjælpeorganisation Star for Life, som er et svensk non-profit skoleprogram. 

Star for Life er grundlagt i det sydlige Afrika for at mindske spredningen af HIV og AIDS blandt børn og unge.

Grundlægger er den svenske entreprenør Dan Olofsson og dennes hustru Christin.

Den første skole blev indviet i efteråret 2005 i den sydafrikanske provins KwaZulu-Natal.

Kilde: Wikipedia