Giver gratis online- tjenester til alle  i karantæne

Corona
Italienske borgere får nu mulighed for at opretholde en mere normal hverdag trods isolation i hjemmet. (Foto: Ritzau Scanpix)

Italiens regering vil gøre livet lettere for landets borgere, som sidder hjemme i karantæne

60 millioner italienere har fået besked på at holde sig indendøre for at forhindre spredningen af coonavirus. Det har fået den italienske regering til at søsætte et initiativ, som skal lette hverdagen for de mange karantæne-ramte borgere. Det skriver det norske site tek.no. 

Det er ministeriet for teknologisk innovation og digitalisering, som nu giver landets 60 millioner borgere bedre muligheder for at arbejde og lære eller være sociale online uden at udsætte sig selv eller andre for smitterisiko.  

Det sker via en række gratis online-værktøjer, som for eksempel skal gøre det muligt for borgere at læse avisen online i stedet for at gå i kiosken eller på biblioteket. 

Initiativet, som går under navnet “digital solidaritet”, var i første omgang tiltænkt borgerne i det hårdt ramte Norditalien, men efter at hele landet blev erklæret for “rød zone”, har man udvidet tilbuddet til hele Italien. 

Regeringen har til formålet oprettet en hjemmeside, hvor man lister alle de gratis tilbud. Her findes alt lige fra e-learning, gratis magasiner, avisabonnementer til andre digitale løsninger, som skal lette hverdagen for både det arbejdende folk og andre karantæne-ramte, som sidder indespærret i hjemmet.