Vil have 35 timers arbejdsuge og syv ugers ferie: "En rigtig dårlig idé"

Arbejdsliv
- Jeg er fuldt klar over de komplikationer, det kan have i forhold til vores danske model, siger Alternativets spidskandidat til europaparlamentsvalget Rasmus Nordqvist. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Alternativet vil have kortere arbejdsuge, mere ferie og en fælles mindstelønslovgivning i EU. Både fagbevægelse og arbejdsgivere afviser forslaget.

Alternativet går til valg til Europa-Parlamentet på et forslag, der blandt andet vil skabe en fælles EU-standard med en arbejdsuge på maksimalt 35 timer og minimum syv ugers ferie om året. Det skriver Berlingske.

Det danske parti er en del af den tværeuropæiske liste European Spring, og forslagene er en del af listens manifest. I manifestet foreslås det også at indføre en ny europæisk mindstelønslovgivning.

Næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation Bente Sorgenfrey afviser at lave fælles EU-regler på området.

- Det kan vi slet ikke bakke op om. Det er en rigtig dårlig idé. Det bryder fuldstændig med den danske model, siger hun til Berlingske og understreger, at det er fint, hvis man laver minimumsstandarder i de enkelte lande. Det er bare ikke noget EU skal trække ned over hovedet på landene, lyder det.

Fra Dansk Arbejdsgiverforening lyder der en lignende kritik. Europapolitisk chef Christiane Mißlbeck-Winberg mener, at forslaget "rammer godt og grundigt ved siden af"

- Hvis man kigger på alle fire forslag, kan man lidt groft sige, at de stikker folk blår i øjnene og underminerer den model, som netop garanterer høje standarder og et højt velfærdsniveau, også for arbejdstagerne, siger hun til Berlingske.

Politisk ordfører og spidskandidat for Alternativet til europaparlamentsvalget Rasmus Nordqvist er ikke overrasket over kritikken. 

- Jeg er fuldt klar over de komplikationer, det kan have i forhold til vores danske model, siger han til Berlingske. Han understreger dog over for avisen, at forslaget om mindsteløn "er særlig henvendt til de lande, hvor der ikke er kollektive forhandlinger".

Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand