Fyret topchefs gyldne håndtryk: Så meget får han

- Jeg synes, det er en vidunderlig virksomhed, og det skal gøres pænt og ordentligt, siger Anders Colding Friis om sit farvel til Pandora. (Foto: Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix/arkiv)

En gyldent håndtryk til den afgående topchef kan koste Pandora op mod 40 millioner kroner.

Den afgående topchef i smykkeselskabet Pandora, Anders Colding Friis, kan se frem til, at op mod 40 millioner kroner tikker ind på kontoen. 

Ifølge tv2.dk fremgår det af Pandoras halvårsregnskab, at topchefen har ret til løn i op til to år, hvis han ikke finder sig en anden stilling inden da. Dermed kan det gyldne håndtryk løbe op i 40 millioner kroner.

- Med en årsløn på over 20 millioner og med en opsigelsesperiode på op til 24 måneder, kan 40 millioner være et godt estimat for prisen på at fyre topchefen i Pandora, siger Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, til tv2.dk.

Mandag måtte Anders Colding Friis meddele aktiemarkedet, at væksten i Pandora ikke kunne leve op til de tidligere udmeldte forventninger. Og torsdag tog Pandora så konsekvensen og fyrede den 54-årige topchef. 

Selv siger Anders Colding Friis, at han har brug for en tænkepause, før han kaster sig over nye udfordringer.

- Nu skal jeg overlevere på så god en måde som muligt. Jeg synes, det er en vidunderlig virksomhed, og det skal gøres pænt og ordentligt. Og så skal jeg slappe lidt af og tænke mig om, hvad jeg så skal finde ud af, siger han til Ritzau.

Anders Colding Friis forlader Pandora med udgangen af august efter tre og et halvt år i spidsen for den danske smykkegigant.