Forfatter: Næppe mystik om Grevils fald
Forfatteren til en portræt-bog om Frank Grevil tvivler på, at der ligger en forbrydelse bag den tidligere agents fald fra 3. sal.

Der er næppe noget mystisk omkring Frank Grevils fald fra en altan i dag.

Journalist og forfatter Charlotte Aagaard, der har skrevet en portrætbog om den tidligere FE-agent, kender ikke omstændighederne omkring ulykken tidligere i dag, hvor Frank Grevil faldt ned fra sin altan på 3. sal.

Men med sit kendskab til Frank Grevil, mener hun ikke, at det er sandsynligt, at en forbrydelse ligger bag.

- Jeg mener ikke, at man kan betragte Frank Gravil som en farlig mand for systemet. Han har ikke adgang til hemmelige informationer i dag og dengang jeg interviewede ham gjorde han sig meget umage for ikke at give oplysninger, som kunne bringe rigets sikkerhed i fare, siger Charlotte Aagaard.

Hun har kendt Frank Grevil, siden hun som journalist på dagbladet Information skrev en række artikler om agenten, der gik til pressen med forsvarets efterretningsrapporter om forholdene i Irak optil invassionen i 2003. Rapporterne indeholdt oplysninger som stred imod regeringens officielle holdning til forholdene i Irak, og gav anledning til kritik af regeringens militære engagement.

Frank Grevil blev i 2005 idømt fire måneders ubetinget fængsel for at lægge fortrolige oplysninger, men han endnu ikke afsonet dommen. Han har ifølge sin forsvare endnu ikke fået svar på ansøgningen.

- Han skulle have afsonet tidligere på året, men fordi Grevil er ene omat passe sine børn, så søgte vi om benådning, men vi har endnu ikkefået svar, siger Elmquist, der er overrasket over den langesagsbehandling.

Den tidligere FE-agent har det seneste år ifølge Charlotte Aagaard haft så alvorlige problemer med hjertet, at han sidste år var indlagt i flere uger.

- Det har været svært for ham efter afsløringerne. Han har mistet mange venner og blev opfattet som en forræder af sine tidligere kollegaer, fortæller Charlotte Aagaard.

Frank Grevil er nu indlagt på Rigshospitalets Traumecenter, men er uden for livsfare. Politiet vurderer, at der ikke ligger en forbrydelse bag faldet.

faktaboks
via Listen To News