Forbud mod alkohol koster forelsket par livet: Bryggede deres eget øl

Corona
Tony Hilliar og Alida Fouche var kendt som et meget forelsket par. (Foto: Privatfoto)

Et forbud mod alkohol koster forelsket par livet.

54-årige Tony Hilliar og hustruen Alida Fouche på 42 år valgte nemlig selv, at bygge deres eget øl for holde en tradition om en fyraftensdrink i hævd.

Desværre endte det ellers så simple brygge-projekt med at koste dem livet i deres hjem i Port Nolloth på den nordvestlige sydafrikanske kyst.

Det er endnu uvist præcist, hvorfor de døde, men ifølge flere medier blev parret formentlig forgiftet af deres egen øl.

Da hjælpen nåede frem til parrets hjem var Alida Fouche allerede død, mens Tony Hilliar blev fundet med voldsomme mavekramper.

Tony Hilliar døde efterfølgende på hospitalet.

Bertus de Jager, der kendte parret godt, fortæller til Daily Mail, at parret var meget forelsket, og havde været sammen i omkring seks år. De blev gift for to år siden

- Du kunne tit se dem hånd i hånd i byen eller på stranden. De var dejlige mennesker. Det er så tragisk, siger Bertus de Jager.

En nær ven til parret siger til Daily Mail, at de begge satte pris på en drink sidst på dagen. Det er typisk sydafrikansk, men på grund af et stærkt kritiseret regeringsforbud er det ikke muligt at købe alkohol.

- Alle laver deres eget øl. Det gjorde Tony også, men det ser ud til, at noget gik galt galt, siger vennen Tommy Cockcroft.

Tommy Cockcroft siger desuden, at forbuddet ikke giver mening, og at det er på tide, at folk bliver behandlet som voksne mennesker.

Forbud mod at købe eller sælge alkohol

Sydafrika forbød 26. marts salg og køb samt transport af alkoholiske drikkevarer og tobak under corona-krisen, men det har fået sydafrikanerne til netop selv at brygge blandt andet deres eget øl.

Det er forbudt at brygge øl selv, men Google har offentliggjort statistikker fra søgemaskinen, og her er søgningen "hvordan man brygger hjemmelavet alkohol" blandt de mest populære internetsøgninger i Sydafrika.

Blandt andet brygges der øl på ananas. Den bryg er så populær, at salget af ananas er ti-doblet.

Forbuddet har også betydet, at flere sydafrikanske bryggerier har oplyst, at de på grund af transportforbuddet bliver nødt til at hælde 400 millioner flasker øl i kloakken.