Første bøde givet: Restaurant havde gæster forsamlet

Krimi
Restauranten ved Henne Strand havde gæster forsamlet bag en låst dør, men det er stadig ulovligt. Dette er ikke den restaurant, som er afbilledet her. (Foto: Scanpix)

Søndag aften måtte Syd- og Sønderjyllands Politi for første gang udskrive en bøde til en restaurant, som ikke overholdt forbuddet med forsamlinger.

Et serveringssted ved Henne Strand blev søndag aften afsløret i at holde åbent og servere for gæster. Det skriver TVSyd.

Fem gæster sad bag låste døre i baren og fik servering, da politiet kom til stedet.

- Det udløste en sigtelse til serveringsstedets ejer på 5.000 kroner. Han blev dermed også den første i politikredsen, der får en bøde efter indførelsen af de nye regler om forsamlinger, oplyser vagtchef Bjørn Pedersen, Syd- og Sønderjyllands Politi, mandag morgen til TV SYD.

Heldigvis for selskabet var de kun 5 personer. Havde de været mere end 10, så havde hver gæst oven i hatten fået en bøde på 1.500 kroner.

Restauratøren kunne dog ikke forstå politiet, og blev så vred, at han også pådrog sig yderligere en bøde for at svine betjentene til både med ord og en fuckfinger.

Der har siden sidste uge været forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer - og samtidig skal restauranter, caféer, værtshuse, natklubber, og storcentre holde lukket frem til - indtil videre - 30. marts.

Efterfølgende har en af de pågældende gæster kontaktet avisen.dk og har oplyst, at der ingen servering var af mad, og det desuden drejede sig om tre vennepar, som var samlet dvs. 6 personer.