Fodboldverdenen sørger over Salas død

Sport
Emiliano Sala er siden sin forsvinden den 21. januar blevet mindet af tusinder af fodboldfans, der blandt andet har lagt blomster ved den franske klub Nantes stadion. (Foto: Stephane Mahe/Reuters)

Torsdag aften blev det bekræftet, at det er liget af fodboldspilleren Emiliano Sala, der er fundet.

Nyheden om, at det var liget af den argentinske fodboldspiller Emiliano Sala, der blev bjærget fra et nedstyrtet fly i Den Engelske Kanal, har fået store dele af fodboldverdenen i sorg.

Flere udtrykker deres sorg på de sociale medier.

En af dem er fodboldspillerens søster Romina. På Instagram skriver hun.

- Din sjæl i min sjæl vil skinne for evigt, og dermed oplyser det tiden for min eksistens. Jeg elsker dig, tito.

Der er også mange, der giver udtryk for deres medfølelse med Salas pårørende på de sociale medier. En af dem er Argentinas præsident, Mauricio Macri.

- Sikke en smertefuld nyhed. Min kondolence til Emilianos familie, venner og holdkammerater i denne meget hårde tid. Vi er med jer, skriver han på Twitter.

Fodboldklubben Cardiff City, der netop havde købt den argentinske spiller fra franske Nantes, sørger også over Salas død.

- Vi giver vores mest varme sympati og kondolence til Emilianos familie. Han og David (Ibbotson, piloten på flyet, red.) vil altid forblive i vores tanker, skriver klubben på sin hjemmeside.

Cardiff vil spille med sorte sørgebind i holdets næste kamp på lørdag.

Nantes har sat et billede af Emiliano Sala, der fylder hele klubbens hjemmeside. Klubben skriver, den er i dyb sorg, og klubpræsidenten vil frede Salas trøjenummer - nummer ni.

Det Argentinske Fodboldforbund har også udtrykt sin medfølelse.

- Dyb smerte over nyheden om Emilianos Salas død. Vores kondolence til hans familie og elskede, skriver forbundet på Twitter.

Sala var den 21. januar sammen med piloten David Ibbotson om bord på et fly, der skulle fragte ham fra Frankrig til Cardiff, men flyet forsvandt undervejs.

Søndag fandt myndighederne et nedstyrtet fly på bunden af Den Engelske Kanal, og mandag opdagede man et lig i vraget.

Sent torsdag aften blev det bekræftet, at det var fodboldspilleren.

David Ibbotson er stadig ikke fundet.

/ritzau/