FOA-Dennis afslører bommert: Sådan gjorde jeg Mette F. vred

Henter afspiller ...
Foto: Sesilie Christophersen

Tidligere FOA-formand, Dennis Kristensen, troede, at han havde leveret en rigtig morsom kommentar, men han tog fejl. Han havde i stedet fornærmet en toppolitiker.

Dennis Kristensen har som formand for FOA oplevet lidt af hvert.

Der har været sejre og opture, men i løbet af de 16 år på posten har han også indimellem trådt i spinaten. I et tilfælde formåede Dennis Kristensen at gøre en toppolitiker godt og grundig vred. 

Avisen.dk har talt med Dennis Kristensen om hans værste bommert og hans største succes.

Dennis Kristensens værste bommert:

- Den værste, jeg har præsteret, og jeg har præsteret lidt af hvert, var at gå helt fejl af at kommunikere et budskab, som jeg syntes var morsomt. Men som modtageren bestemt ikke syntes var sjovt, siger Dennis Kristensen.

Han fortæller, at han kritiserede en løsning som Mette Frederiksen (tidligere beskæftigelsesminister og nuværende formand for Socialdemokratiet, red.) havde lagt navn til. Det var, mens filmen Blinkende Lygter var på alles læber, og Dennis Kristensen brugte derfor udtrykket fra filmen 'det er en syg høne, der har lagt det æg,'

Et stykke tid efter kommer han til at sidde ved siden af Mette Frederiksen til en middag. Hun var stadig vred over formandens udtalelser, fik han at vide.

- Mette var en lille smule stødt på manchetterne, og på et tidspunkt siger hun det så, som det er: Hun syntes ærligt talt ikke, at jeg kunne tillade mig at bruge den type udtryk. Jeg blev fuldstændig lamslået. Jeg syntes, at jeg havde været så morsom, men Mette kendte ikke filmen. Jeg skaffede den så til hende, så hun kunne se, at det var et udtryk, som ikke var møntet på hende, men bare var mit forsøg på at være morsom, siger Dennis Kristensen. 

Se videoen i toppen af artiklen, hvor Dennis Kristensen fortæller om bommerten - og om sin største succes som FOA-formand.