Fifa udelukker to fodboldbosser på livstid

Sport
Chileneren Sergio Jadue og colombianeren Luis Bedoya er begge blevet udelukket på livstid fra elle fodboldrelaterede aktiviteter af Fifas Etiske Komité. (Foto: Foto: /Free)

Fifas Etiske Komité har fredag udelukket to sydamerikanske fodboldbosser på livstid.

Korruptionsskandalen i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) fik fredag store konsekvenser for to tidligere højtstående personer i sydamerikansk fodbold.

Chileneren Sergio Jadue og colombianeren Luis Bedoya er begge blevet udelukket på livstid fra elle fodboldrelaterede aktiviteter af Fifas Etiske Komité.

Det meddeler Fifa fredag ifølge Reuters.

Begge har haft fremtrædende positioner i Fifa, ligesom de også begge har fungeret som vicepræsidenter for Det Sydamerikanske Fodboldforbund (Conmebol).

I de omtalte positioner har de to ifølge den etiske komité forbrudt sig mod fem love i verdensforbundet - heriblandt bestikkelse.

- Begge efterspurgte modtog bestikkelse fra sportsmarketingfirmaer i forbindelse med tildeling af marketingrettigheder, skriver Fifa omkring dommen.

Jadue er tidligere præsident for Chiles fodboldforbund, mens Bedoya har haft samme stilling i Colombias fodboldforbund. Sidstnævnte har desuden tidligere været en del af Fifas Eksekutivkomité.

Skandalen begyndte at rulle for et år siden, da schweizisk politi skred til anholdelse af adskillige Fifa-folk under en kongres.

Siden har en kæmpe efterforskning været i gang for at klarlægge omfanget af korruption og bestikkelse i verdensforbundet i forbindelse med blandt andet tildeling af VM-værtskaber og salg af tv-rettigheder.

Sagen pressede i første omgang Sepp Blatter til at stoppe som Fifa-præsident, og siden er både Blatter og Det Europæiske Fodboldforbunds præsident, Michel Platini, blevet udelukket fra al fodbold i seks år af Fifas Etiske Komité.

Begge har anket dommene til Den Internationale Sportsdomstol, CAS.

/ritzau/