FCM henter Superliga-profil i Silkeborg

Sport
Den danske fodboldspiller Sammy Skytte har skrevet under på en femårig kontrakt med FC Midtjylland. (Foto: Foto: Henning Bagger/Scanpix)

FC Midtjylland har skrevet en femårig kontrakt med Sammy Skytte, der i første omgang lejes ud til AC Horsens.

FC Midtjylland henter Sammy Skytte til klubben på en femårig kontrakt. Det skriver Midtjylland på sin hjemmeside.

Den 21-årige midtbanespiller bliver dog i første omgang lejet ud til superligaklubben AC Horsens i den kommende sæson.

- Sammy er en dygtig midtbanespiller, som arbejder hårdt, og han gør det med en veludviklet defensiv ansvarlighed, siger Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, til klubbens hjemmeside.

Skytte beskriver FC Midtjylland som en stor klub med en god vinderkultur.

- Derudover er det en klub, som værner om sine spillere og sørger for videresalg, når spillerne er klar til næste skridt i karrieren, så for mig er det et rigtig godt match, siger han til FC Midtjyllands hjemmeside.

Han har det fint med, at han den kommende sæson bliver udlejet til AC Horsens.

- Horsens gjorde det flot i den forgangne sæson, og jeg er en stor beundrer af Bo Henriksen (træner i AC Horsens, red.) som træner, så jeg glæder mig til at arbejde sammen med ham, siger Skytte.

Han har senest spillet i Silkeborg IF, hvor han fik debut for førsteholdet i efteråret 2015. Silkeborg rykkede ned fra Superligaen og spiller den næste sæson i 1. division.

Skytte havde som den eneste spiller i Silkeborg en frikøbsklausul i tilfælde af nedrykning. Den lød på 3,7 millioner kroner, og det har Midtjylland betalt for det unge talent, skriver Silkeborg IF på sin hjemmeside.

Skytte blev i 2017 udtaget til det danske U21-landshold.

FC Midtjylland skriver også på sin hjemmeside, at klubben har hentet den 24-årige Søren Reese i Viborg FF på en femårig kontrakt.

Reese bliver ligesom Skytte lejet ud til AC Horsens i den kommende sæson.

/ritzau/