Farvel til støtten til energivenlig vindkraft

Politikere er parate til at fjerne støtten til vindmølleenergi. (Foto: Foto: Colourbox)

Regeringen og Venstre er klar til at stoppe støtten til vindmøller på land. Ifølge en ny opgørelse er vindmøllerne snart så billige, at de kan producere el til markedspris.

Vedvarende energi bliver billigere og billigere. Fra 2016 kan vindmøller på land producere el til markedspris. Det skriver Business.dk.

En ny opgørelse fra Energistyrelsen viser, at den vedvarende energi bliver billigere. Det har skabt glæde på Christiansborg, hvor Venstre mener, at det skal være slut med støtte til landvindmøller.

"Vi har givet støtte til landvind siden 1970erne, og tiden er inde til, at landvind bliver frigjort af økonomisk støtte. Jeg vil opfordre til, at vi nu får lavet en plan for, hvordan vi kan aftrappe støtten over de kommende år," siger energiordfører Lars Chr. Lilleholt (V).

I regeringen er man også klar til at sige farvel til støtten til vindmøller.

"Vi vil have en grøn omstilling, der er så stor og billig som muligt. Derfor kan vi ikke have, at det bliver alt for favorabelt for folk at sætte landvindmøller op. På længere sigt skal den teknologiske udvikling også komme samfundet til gode i form af lavere priser," siger klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R).

Støtten til landvindmøller er blevet reduceret ved årsskiftet, og i denne uge blev det i Folketinget besluttet, at fjerne yderligere 100 mio. kr. til landvind frem mod 2020. Derfor har Rasmus Helveg Petersen ikke intentioner om at revidere støtten videre før 2020.

Kilde: Business.dk