Falsk firma forsøger at fuppe sig ind i ældres hjem

De falske firma 'De Kække Vikarer' er angiveligt ude på at snyde sig ind i ældre borgeres hjem. (Foto: Foto: Shutterstock/Africa Studio)

Kommune advarer ældre borgere om at være på vagt, hvis de får en opringning med tilbud om gratis rengøring.

Da en ældre borger i Skanderborg Kommune blev ringet op og tilbudt gratis rengøring, var første reaktion et ja tak. For hvem siger nej til gratis rengøring?

Det gavmilde tilbud kom angiveligt fra en kvinde ansat i firmaet De Kække Vikarer. Hun fortalte, at vikarfirmaet var bestilt af kommunen, og at aftalen var, at firmaet skulle give ældre borgere et tilbud om tre timers gratis rengøring.

Det skriver Aarhus Stifttidende.

Heldigvis nåede mistanken at indhente den ældre skanderborgenser. Tre timers gratis rengøring ud af det blå var måske alligevel for godt til at være sandt. Hun kontaktede derfor Skanderborg Kommune.

Forsøg på at snyde sig ind

Fagsekratariatet Ældre og Handicap undersøgte sagen, og den mistænksomme borger havde ret. Kommunen kendte intet til De Kække Vikarer.

- Sådan en aftale eksisterer ikke, og der findes heller ikke et vikarfirma med det navn. Man kan ikke undgå at få mistanke om, at det er et forsøg på at få adgang til en ældre borgers hjem. Det tager vi naturligvis dybt alvorligt, og derfor har vi også underrettet politiet om sagen, siger souschef Niels Diedrichsen.

Søger man på De Kække Virkarer på virk.dk, der er det centrale register for virksomheder i Danmark, fremgår det, at der ikke findes en virksomhed af det navn.

Nu opfordrer fagsekretariatet andre, der har fået samme tilbud, til at kontakte Ældre og Handicap i Skanderborg Kommune på tlf. 87 94 78 50