FAKTA: Syrienkrigere i retten

I begyndelsen af oktober idømte Retten i Aarhus (billede) en 26-årig mand tre års fængsel for at lade sig hverve og træne til terror af Islamisk Stat. (Foto: Foto: Henning Bagger/arkiv/Scanpix)

Enes Cifti var den første, der blev dømt i Danmark for lade sig hverve til terror af Islamisk Stat.

En 26-årig mand er onsdag ved Retten på Frederiksberg kendt skyldig i at have ladet sig hverve og træne til terror af den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.

Hans sag er ikke den første, der er endt i retten.

Læs her om nogle af de andre sager, hvor der er faldet dom for at lade sig hverve til terror:

* Glostrup: 25-årige Enes Cifti - også kendt som pizzabageren fra Ishøj - var den første, der blev dømt for at lade sig hverve af Islamisk Stat og have rejst til Syrien.

Han blev idømt syv års fængsel af Retten i Glostrup i sommeren 2016. I landsretten blev straffen dog nedsat til seks års fængsel, men her fik han desuden frataget sit danske statsborgerskab.

Spørgsmålet om fratagelse af statsborgerskabet er nu blevet indbragt for Højesteret.

* Aarhus: En 26-årig mand blev i begyndelsen af oktober i år idømt tre års fængsel ved Retten i Aarhus samt en betinget udvisning for at have ladet sig hverve og træne af Islamisk Stat.

Manden, der er tunesisk statsborger og bosiddende i Aarhus, er født og opvokset i Danmark. Men han har ikke dansk statsborgerskab.

Sagen er anket til landsretten.

* Frederiksberg: En 26-årig mand er onsdag kendt skyldig i at have ladet sig hverve og træne af den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.

Anklager Sonja Hedegaard kræver ham idømt seks års fængsel, og at han bliver frataget sit danske statsborgerskab og udvist af landet.

Der forventes at falde dom i sagen torsdag 26. oktober.

* Flere sager på vej: I januar blev to mænd på 24 år varetægtsfængslet i Retten i Aarhus i sager om terrorhvervning.

Den ene mand, der er fra Finland, er tiltalt for at lade sig hverve af Islamisk Stat i Syrien. Den sag skal køre i Esbjerg.

Den anden mand, der er dansk statsborger, er anklaget for at lade sig hverve og træne af den militante gruppe al-Shabaab i Somalia.

De nægter sig begge skyldige. Der er endnu ikke fastsat en dato for, hvornår retssagerne skal begynde.

Kilde: Ritzau.

/ritzau/