FAKTA: Mandagens kampe ved VM i fodbold

Sport
Brasilien møder Mexico i ottendedelsfinalen. Brasilianerne kom lidt skrantende fra land ved VM, men i den sidste gruppekamp mod Serbien leverede VM-favoritterne en noget bedre indsats end i de to første kampe. (Foto: Foto: Francisco Leong/AFP)

VM-favoritterne fra Brasilien møder Mexico i mandagens første ottendedelsfinale ved VM i fodbold.

Brasiliens stjerner skal i aktion mandag, hvor endnu to VM-ottendedelsfinaler rammer tv-skærmene verden over.

Dagens program ved VM i fodbold mandag 2. juli:

16.00: Brasilien-Mexico, Samara, DR1

Efter en lidt vaklende start med uafgjort mod Schweiz og et truende 0-0-resultat mod Costa Rica, der blev forvandlet til en 2-0-sejr med to sene mål, så Brasilien væsentligt stærkere ud i den sidste gruppekamp mod Serbien, der blev vundet sikkert med 2-0. Stjernen Neymar har stadig til gode at vise alt det, han kan, men Brasilien er storfavorit mod Mexico. Mexico åbnede med to sejre, men i den sidste gruppekamp blev det til et klart 0-3-nederlag til Sverige, og mexicanerne skal levere på et helt andet niveau end mod svenskerne, hvis de skal have en chance for at slå Brasilien ud.

20.00: Belgien-Japan, Rostov, TV2

Belgien gjorde rent bord i gruppen med sikre storsejre over Panama og Tunesien, inden holdet vandt 1-0 i gruppefinalen mod England i en kamp, hvor begge mandskaber sparede en række profiler. Belgierne kan spille sprudlende fodbold, og de er klare favoritter mod undertippede Japan, der akkurat kneb sig videre fra gruppespillet ved at spekulere i et smalt nederlag til Polen og færre gule kort end Senegal. Japan scorede mange minuspoint blandt verdens fodboldfans ved destruktivt at trille bolden rundt i 10 minutter mod Polen, og medmindre VM's sidste asiatiske islæt leverer en kæmpe overraskelse, så bliver ottendedelsfinalen endestationen for Japan.

ritzau/