Ødelagte vinduer og råddent træværk. Forfaldne huse findes mange steder rundt i landet og skæmmer bybilledet.
Regeringen har gjort det til en mærkesag at skabe vækst og udvikling i hele Danmark, men skærer nu i antallet af kommuner, som kan søge den statslige nedrivningspulje for at fjerne faldefærdige rønner og lignende.
I dag kan 70 kommuner søge puljen, men regeringen skærer det ned til 45, fordi der er afsat færre midler end tidligere.
I 2014 og 2015 var der sammenlagt cirka 200 millioner kroner til nedrivning af faldefærdige huse, men i år er der kun afsat knap 55 millioner kroner, selvom SR-regeringen havde afsat 100.
Socialdemokraterne ville gerne have forhandlet om nedrivningspuljen i forbindelse med planloven, som faldt på plads torsdag. Men det ønskede regeringen ikke. Den har i stedet sendt ordførerne en orientering, som Ritzau har set.
Det vækker kritik hos Socialdemokraterne, der ikke forstår regeringens prioriteter.
- Det stemmer på ingen måde overens med, at man skal kunne bo og arbejde i hele Danmark, som regeringen påstår er en høj politisk prioritet, siger Magnus Heunicke (S), der er landdistrikts- og ø-ordfører.
- Socialdemokratiet mener, at puljen skal være på 100 millioner kroner - et forslag der var fuldt finansieret. Derfor er det endnu mere uforståeligt, at man skærer så massivt i et så effektivt værktøj, siger han.
Pengene i nedrivningspuljen fordeles efter, hvor mange nedslidte bygninger der er i kommunerne.
Til og med 2020 uddeler staten hvert år penge til kommunerne, så de kan fjerne forladte bygninger i landdistrikter og småbyer.
Pengene kan også bruges på at istandsætte dårligt vedligeholdte boliger på landet.
/ritzau/
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.