Facebook med gigant overskud: 79 pct. højere end sidste år

Mark Zuckerberg understreger, at Facebook vil investere store beløber i at styrke sikkerheden på det sociale medie. (Foto: Foto: Drew Angerer/arkiv/AFP)

Facebook fremviser imponerende regnskab og reagerer desuden på sag om russisk indblanding i USA's valg i 2016.

Facebook har onsdag fremlagt et regnskab med et styrtende overskud, der overgår investorernes forventninger for tredje kvartal.

Dermed er selskabets aktier fortsat på et rekordhøjt niveau.

I det seneste kvartal, der sluttede 30. september, kunne Facebook fejre et overskud på hele 4,7 milliarder dollar. Det er en stigning på 79 procent i forhold til den samme periode sidste år.

Facebook kan især takke onlinereklamer for det store overskud.

Og netop reklamer på det sociale medie har været i fokus på det seneste.

Facebook er nemlig - sammen med Google og Twitter - under heftig beskydning for at have bragt vildledende, russiske reklamer på sin side i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Facebook har benyttet offentliggørelsen af sit regnskab til at kommentere på den verserende sag.

Her siger Facebooks øverste chef, Mark Zuckerberg, at selskabet investerer enorme beløb i at få etableret den bedst mulige sikkerhed.

- Vores fællesskab bliver ved med at vokse, og vores forretninger går godt. Men det betyder ingenting, hvis vores tjeneste bliver brugt på måder, der ikke bringer folk tættere på hinanden.

- Vi investerer så meget i sikkerhed, at det kommer til at gå ud over vores forretning. Men det er vigtigere at beskytte vores fællesskab end at øge vores overskud, lyder det fra Mark Zuckerberg.

Flere amerikanske senatorer langede tirsdag hårdt ud efter Facebook, Google og Twitter for ikke at have gjort nok for at forhindre russiske agenters forsøg på at påvirke amerikansk politik op til valget.

Det skete under en høring i Kongressen, hvor repræsentanter fra de tre internetgiganter skulle stå skoleret.

/ritzau/