Stress er nu skyld i over halvdelen af alle tabte arbejdsdage i EU.
Det viser en ny undersøgelse af stressindsatsen i de europæiske lande, ifølge Magasinet Arbejdsmiljø.
Antallet af europæere, der har stramme deadlines eller højt arbejdspres i mindst 25 procent af deres arbejdsdag, voksede fra 50 procent i 1991 til over 60 procent i 2010.
Og 23 procent føler, at de arbejder i et tempo, der går ud over deres helbred.
"Jeg opfordrer arbejdsgivere og arbejdstagere til at fortsætte det positive arbejde særligt i de lande, hvor den fælles indsats har været begrænset indtil videre," lyder det fra EU's beskæftigelseskommissær Laszlo Andor.
Kun i Sverige er der tale om en nedgang i antallet af stressede på jobbet. I alle andre lande, herunder Danmark, er antallet af stressramte steget.
Og det på trods af en syv år gammel EU-aftale om håndtering af stress på arbejdspladsen.
Herhjemme mener FOA-formand Dennis Kristensen, at presset fra EU havde stor betydning for, at der i 2005 kom skred i stressindsatsen.
Men den blev også hjulpet på vej af det økonomiske opsving. Og derfor rækker den ikke på dagens arbejdsmarked, der er anderledes presset.
"Når misforholdet mellem opgavemængden og forhåndenværende ressourcer rykkes så radikalt, som de gør i disse år, bliver det til lapperier i stedet for at forebygge stress, sådan som vi fokuserede meget på i 2005," siger Dennis Kristensen til Magasinet Arbejdsmiljø.
Det anslås, at 50-60 pct. af alle sygedage i EU kan forbindes med stress.
Alene i et land som Storbritannien mener man, at 10 millioner sygedage hvert år skyldes stress, angst eller depression.
Stress koster de europæiske samfund omkring fire procent af det samlede bruttonationalprodukt.
Stress koster et land som Frankrig i omegnen af 25 milliarder kroner om året.
Kilde: Report on the implementation of the European social partners' Framework Agreement on Work-related Stress, EU-Kommissionen.