Erfaren landsmand sender Tysklands store håb ud af US Open

Sport
2018 US Open - Day 6 (Foto: Al Bello/Ritzau Scanpix)

Fjerdeseedede Alexander Zverev måtte sig slået af velspillende Philipp Kohlschreiber i tredje runde.

Tredje runde blev noget overraskende endestationen for fjerdeseedede Alexander Zverev ved årets sidste grand slam-turnering i tennis, US Open.

Natten til søndag dansk tid måtte han således se sig slået af sin 34-årige landsmand Philipp Kohlschreiber, der sejrede med cifrene 6-7, 6-4, 6-1, 6-3 på Louis Armstrong Stadium.

Kohlschreiber udviste stor ro, selv om han tabte første sæt i tiebreak.

21-årige Zverev havde derimod svært ved at styre sit temperament i kampen, hvilket resulterede i flere ødelagte ketsjere.

Det hjalp ikke på humøret, at den unge tysker lavede 53 uprovokerede fejl og syv dobbeltfejl i kampen.

Symptomatisk for kampen sluttede den med en forhåndsfejl fra den fjerdeseedede tysker.

Dermed er Kohlschreiber i fjerde runde i US Open for femte gang i karrieren.

- Det var en meget underholdende kamp. Du har Sascha (øgenavn for Alexander Zverev, red.) med den store serv, store slag, men jeg er meget tilfreds med variationen i mit spil, siger Philipp Kohlschreiber efter kampen.

Han skal i fjerde runde møde japanske Kei Nishikori, der i sin tredjerundekamp slog argentineren Diego Schwartzman.

Mens Alexander Zverev skuffede i tredje runde, havde serbiske Novak Djokovic ingen problemer med at leve op til favoritværdigheden i den sene kamp på Arthur Ashe Stadium.

Han skulle således kun bruge tre sæt på at slå den 26.-seedede franskmand, Richard Gasquet. Det skete med cifrene 6-2, 6-3, 6-3.

Det er 11. gang i træk, at Djokovic trækker sig sejrrigt ud af et opgør mod Gasquet. Samlet fører Djokovic 13-1 i den indbyrdes statistik.

Den sjetteseedede serber, der har vundet US Open to gange tidligere, skal i næste runde møde portugiseren Joao Sousa.

- Han er en fighter. Han er en kværner. Han kommer ikke til at forære mig sejren, så jeg skal kæmpe for den, siger Novak Djokovic om sin kommende modstander.

/ritzau/Reuters